Yetkinlik Bazlı Mülakat Becerileri
Ders Açıklaması

Amaç:

İşe alım sürecinde görev alan çalışanların,  adayın geçmiş iş tecrübeleri ya da farklı problemler karşısında göstermiş olduğu davranış biçimlerinden yola çıkarak yetkinliklerini ve pozisyona uygunluğunu saptanabilecek beceriyi kazanmalarını ve geleneksel mülakatlara oranla adayın kişiliği ve iş yapış biçimleri hakkında daha fazla ve daha doğru, objektif bilgi elde etmelerini sağlamayı amaçlar. Hazırlık, yetkinlik bazlı sorular üretme ve sorma, sürecin etkin şekilde yürütülmesi için dikkat edilmesi gerekenler, değerlendirme konusunda katılımcıların işlerine transfer edebilecekleri bilgi ve becerileri aktarılacaktır

Fayda:

Etkin bir işe alım süreci yönetmenin inceliklerini  öğrenecek,

Kaliteli insan kaynağına sahip olmanın yollarını öğrenecek,

Yetkinlik bazlı mülakat tekniğinin avantajlarını değerlendirebilecek,

Yetkinliklere göre bir mülakat çerçevesi çizebilecek,

Karar verme ve değerlendirme tuzaklarını görecek,

1-1 uygulama ve geri bildirimler sayesinde yetkinlik bazlı bir değerlendirme yapısını oluşturabileceksiniz.

İçerik:

Mülakat

Mülakat Nedir?

Mülakatın Amacı

Mülakat Tipleri

Mülakat Biçimleri

Yetkinlik Bazlı Mülakat

Yetkinlik Nedir?

Yetkinlik Türleri

Yetkinlikler Neden Önemli?

Yetkinlik Seti Nasıl Oluşturulur ?

Yetkinlik Bazlı Mülakat Adımları

STAR Tekniği

Yetkinlik Bazlı Mülakat Soruları Nasıl Hazırlanır?

Mülakat Süreci

Mülakat Öncesi Hazırlık Süreci

İhtiyacın Analizi

Özgeçmiş Değerlendirme

Mülakatın Gerçekleştirilmesi

Mülakatın Son Ermesi

Adaydan Beklentiler

Nihal Gözde Subaşı

Lisans eğitimini İktisat bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini Psikoloji bölümünde tamamladı. Çeşitli eğitimler ve sertifika programlarıyla psikoloji alanında kendini geliştirmeye devam ederken, yüksek lisans tezini ‘’Çocukluk Dönemi Bağlanma Stillerinin Yetişkin İletişimi ile İlişkisi’’ üzerine yaptı.

Profesyonel iş hayatına 2002 yılında başladığı Turkcell şirketinde Satış, Turkcell Akademi ve İnsan Kaynakları fonksiyonu olmak üzere çeşitli pozisyonlarda 18 yıl görev aldı.

Bireylerin hayatlarına dokunmak, dönüşüme aracı olmak misyonunun kendini de büyüttüğü ve geliştirdiğini keşfetmesiyle Koçluk dünyasına adım attı. Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) Lisanslı CTI (Coaches Training Institute) Koçluk okulu bitirdi, Uluslararası Koçluk Federasyonu (ICF) tarafından akredite olup Associate Certified Coach (ACC) ünvanını almış Profesyonel Koç’tur.

Başta görme engelli çocuklar için kitap seslendirmesi olmak üzere çeşitli gönüllü sosyal sorumluluk projelerinde yer aldı.

Yetkinlik Bazlı Mülakat Becerileri, Eğitimcinin Eğitimi, Geri Bildirim, Performans ve Yetenek Yönetimi, Müşteri Hizmetinde Kalite, Satış, Çözüm ve İlişki Yönetimi, Satış Antrenmanları, Etkili İletişim Becerileri, İş Hayatında Profesyonel Duruş, Kişisel Farkındalık, Stres ve Kriz Yönetimi, Zor İnsanlarla Başa Çıkmak& Çatışma Yönetimi ve Teknik eğitimler olmak üzere çeşitli konularda farklı grup ve kültürden kişilere eğitim ve seminerler verdi, atölye çalışmaları yaptı. Kurum içi eğitmen yetiştirme projelerini ve fasilitasyonları yönetti. Birçok başlıkta video eğitimde yer aldı ve eğitim seslendirmesi yaptı. Önde gelen kurumsal firmalarda değerlendiricilik ve yaptı. Katıldığı bazı eğitim ve sertifika programları:

 

Tarih
Kontenjan
12