Karar Verme Teknikleri
Ders Açıklaması

Aslında her gün, tıpkı nefes almak kadar doğal ve sık tekrarladığımız, ancak üzerinde fazla düşünmediğimiz "karar alma" eylemi, sabah uyanır uyanmaz başlar. Kahvaltıda ne yiyeceğimizden o gün hangi kıyafeti giyeceğimize, işe ya da okula hangi yoldan gideceğimize, öğlen yemeğini kiminle yiyeceğimize kadar birçok küçük kararı adeta otomatik pilotta alırız. Ancak karar alma eylemi yalnızca bu kadar basit seçimlerden ibaret değildir.

 

Hayatımızdaki daha büyük dönemeçlerde verdiğimiz kararlar, hangi okula gideceğimiz, nerede yaşayacağımız, hangi mesleği yapacağımız gibi, yaşamımızın yönünü ve kimliğimizi şekillendirir. İş dünyasında veya toplum düzeyinde alınan kararlar ise sadece bireylerin değil, ekiplerin, şirketlerin ve hatta ülkelerin kaderini belirleyebilir.

 

Bu eğitimde, bireysel ve profesyonel hayatta karşılaşılan farklı karar alma süreçlerini derinlemesine inceleyerek katılımcılara daha bilinçli ve etkili kararlar alabilme becerisi kazandırmayı hedeflemektedir. Katılımcılar, karar alma sürecinde zihinsel ve fiziksel mekanizmaları tanırken, çevresel ve teknolojik faktörlerin etkilerini anlayacak, kritik düşünme becerilerini geliştirme yollarını keşfedecek ve teknoloji araçlarını karar alma süreçlerine nasıl entegre edebileceklerini öğreneceklerdir.

 

Bu eğitim sizlere ne katacak?

Bu eğitim kapmasında karar alma sürecinin nasıl işlediğini öğrenirken, bu süreç içerisinde yaşanan karar alma yanılgılarının neler olduğunu öğreneceksiniz. Karar alma psikolojisinin sizi nasıl yönettiğini ve bu süreç içerisinde sosyal medya ve teknolojinin kararlanı nasıl etikilediğini öğreneceksiniz.

 

Eğitim sonunda katılımcılar, doğru kararlar almanın hem bireysel hedeflere ulaşmada hem de kurumsal başarıyı desteklemede nasıl bir fark yarattığını anlayarak, bu beceriyi kendi hayatlarına uygulayabilecek donanıma sahip olacaklardır.

 

Eğitimin İçeriği:

1. Karar Verme Süreci

2. Sonurunu ve Hedefleri Tanımlamak

3. Alternatiflerin Keşfedilmesi

4. Verilerin Değerlendirilmesi

5. Karar Uygulama Süreci

6. Teknoloji Karar Vermemizi Nasıl Etkiliyor?

7. Sosyal Medya ve Algoritmalar.

8. Karar Verme Psikolojisi ve Karar Verme Yanılgıları

Murat CAMBAZ

1994 yılında Uludağ Üniversitesi’nde Elektirik Mühendisliği Teknolojisi eğitimi alan, Murat CAMBAZ, 2019 yılında İstanbul Aydın Üniversitesinde Psikoloji Yüksek Linsansı yaptı. İş yaşamına internet servis sağlayıcı olan DomiNET firmasında saha mühendisi olarak başladı. 2000 yılında Superonline’da teknik destek ekiplerinde takım lideri olarak göreve başladı ve ilerleyen senelerde müşteri deneyim tasarımı ve müşterinin sesi ekiplerine liderlik ederek şirket içerisindeki müşteri odaklı stratejilerin şekillenmesine katkıda bulundu.

2011 yılında Turkcell Akademi’ye transfer olarak kurumsal ve bireysel satış ekiplerinin teknoloji ürün ve çözümlerinin satış yetkinliğini artırmak için eğitmen olarak görev yaptı. Satış ekiplerinde davranış değişikliği yaratarak işe pozitif etkisi olan eğitim ve gelişiğim projeleri ile ATD, BEST ve Stevie’de ödül aldı.  2024 yılına kadar 25.000 satış profesyonelinin bulunduğu gelişim sorumluluğunu taşıyan eğitim ekibine liderlik yaptı. 

Psikoloji yüksek lisansının ardından kişisel gelişimine Optimum Denge Modeli eğitimlerini alarak devam etti.  The Milton H.Erickson Institute of Istanbul tarafından düzenenlenen Erickson Hipnoterapi eğitimlerini tamamladı. House of Human tarafından koçluk eğitimini tamamlayan Murat CAMBAZ bugün, saha mühendisliğinden psikolojiye, liderlikten eğitmenliğe uzanan zengin deneyimleriyle, bireylerin ve organizasyonların dönüşümüne rehberlik etmektedir.

Tarih
Kontenjan
50